Translate

2012. július 18., szerda

egy nap a Pilisben - képekben

Ahogy az emberek mind lemorzsolódtak, úgy maradtunk végül ketten Zsoltival arra, hogy szombaton bejárjunk a Kéktúra 15. szakaszát (Rozi téglagyár - Dobogókő), mivel ez nekem még hiányzott.

Rendhagyó módon most csak képekben mutatom meg, milyen helyeken jártunk (nem akarok besokallni a túrabeszámolókkal, mert ha minden összejön, lesz még miről írni a nyáron!). :-)

úton Pilisborosjenő felé
P.borosjenőről feltűnik a Kis- (balra) és Nagy-Kevély
a Teve-szikla
az "Egri-vár"
rajtolás a Nagy-Kevélyről
Ikarus szárnyalása
fenn a Nagy-Kevélyen
a Mackó-barlang
a Pilisszentkereszt melletti szurdok

A dolog vége amúgy az lett, hogy csak Pilisszentkeresztig mentünk el, melynek több oka volt (Zsolti nem akart későn hazaérni, én elfáradtam s a lábam is rendelleneskedett). Hazamentünk. 
Megint sikerült olyan helyeken járnom, ahol még nem (Teve-szikla), s olyan dolgot megtudnom, amit eddig nem tudtam ("Egri vár"), s új kedvenc helyre szert tennem (Nagy-Kevély)! Mindenképp eredményes nap volt!

3 megjegyzés:

  1. Az egyik kedvenc helyem a Pilisborosjenő környéke, csomó fotóm van innen! Például az első képed témáját én is megörökítettem, igaz, a másik irányból. Az azonosság a "járdasziget" háromtörzsű fáján érhető tetten, íme: https://picasaweb.google.com/lh/photo/AJroXW3fDuvjbVQjRU7LcgMmFr48c1s2qhYxnC0MJGk?feat=directlink

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó kis szakasz, sajnálom, h. nem mentem veletek... tényleg kedvenc.
    ráadásul Demjén Rózsi is szeret errefelé túrázni ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=AhomxbXfy-w

    VálaszTörlés
  3. Attila, miután elhagytuk a "járdaszigetet", én is hátranéztem, és majdnem le is fotóztam, mert még szebbnek tűnt, mint a másik irányból :-) Szép a képed róla!

    VálaszTörlés